Nem alakítani szeretnénk az életüket, hanem a részeivé válni

Abban hiszünk, hogy egy fogyatékkal élő személy fogadásakor nemcsak őt, hanem addigi életét, hátterét és családját is elfogadjuk, a közösség részévé tegyük.

Nem alakítani szeretnénk az életüket, hanem a részeivé válni

Abban hiszünk, hogy egy fogyatékkal élő személy fogadásakor nemcsak őt, hanem addigi életét, hátterét és családját is elfogadjuk, a közösség részévé tegyük.

A “Fészekről”

A “Fészekről”

a feszekrol img 1.2

Sokan voltak, akik a „Fészek” előtt nem láttak semmilyen lehetőséget arra, hogy munkába álljanak, közösséghez tartozzanak. Évekig kizárólag családi körben éltek, értéktelennek érezve magukat.

Volt köztük például egy fiatalember: több évbe telt, mire suicid gondolataitól megszabadult, annak ellenére, hogy családja továbbra sem elfogadó vele. Voltak olyanok akik pedig iskolaéveik után érkeztek hozzánk, őket is a felnőtt életbe kell bevezetni. Mindez a szülőkkel együttműködve lehetséges, több-kevesebb sikerrel. Számos szülővel sokat kell ahhoz beszélgetnünk, hogy felnőtt számba tudja venni gyermekét. Bár értelmileg, vagy egyéb téren akadályozottsággal küzd gyermeke, de mégsem gyermek már.

Nagyon fontosnak látjuk továbbá, hogy csak annyi segítséget adjunk, ami szükséges. Nem azért, mert így spórolunk az energiáinkkal, hanem azért, mert így tudjuk egy teljesebb élet felé terelni fogyatékkal élő munkatársainkat. Ahogyan a fiókákat is önálló repülésre, szárnypróbálgatásokra készteti az anyjuk, mi is arra törekszünk, hogy a fogyatékkal élő személyek a közös világunkban találják meg a helyüket, és ne egy mesterségesen megalkotott világban éljenek, amit mi teremtettünk számukra.

Ezért törekszünk mindenkivel a személyes kapcsolat kialakítására, és arra, hogy alkalmunk nyíljon mély és tartalmas beszélgetésekre.

a feszekrol img 2

És nem felejtjük el megünnepelni sem az életet

És nem felejtjük el megünnepelni sem az életet

a feszekrol img 3

Az életnek egyszerűen vannak pillanatai, amelyek kitüntetett figyelmet érdemelnek. Időnként meg kell állnunk, hogy értékelni tudjuk azt, amink van.

Ezért az állandó foglalkozások és ellátás mellett gyakorta szervezünk szabadidős programokat is. Szívesen járunk színházba, szervezünk táborokat, vagy látogatunk múzeumokat.

És természetesen a születésnapok méltó ünneplése sem maradhat el, hiszen melyik közösség lenne teljes egy-egy jó buli nélkül? Mert időnként meg kell állni, hogy megünnepelhessük az életet.

Mindezt festői környezetben, átható nyugalomban

Mindezt festői környezetben, átható nyugalomban

Biatorbágy központjától 5 percre található épületünk, nyugodt, kertvárosi környezetben. Akadálymentes épületünk 440 m2-es, szépen parkosított kertben található. A 2011-ben átadott épület tágas, világos, funkciónak megfelelően berendezett, kerámia műhelyünk EU-s szabványnak megfelelően megépített, benne kialakított munkaterületek és egy bolt is található, mely az épületben készült termékeket árusítja.(szőttesek, mézgyertya a karácsonyi időszakban a kerámia mellett.)

Mivel 2011 előtt is volt már ezen a telken kerámiaműhely sérültek számára (1989 óta), így az évek során a környezet nagyon elfogadóvá vált. A Város vezetése is nagyon segítőkészen áll hozzánk. Az évenkénti 5 napos táborunkhoz a Város ingyenesen átadja a város üdülőjét, a kül. városi rendezvényekre kapunk lehetőséget termékeink árusítására és népszerűsítésére.

a feszekrol img 4

Honnan érkezhetnek ellátottak?

Honnan érkezhetnek ellátottak?

Mivel alapvetően kistérségi intézményként működünk, az alábbi településekről tudunk ellátottakat fogadni:

Biatorbágy, Törökbálint, Telki, Etyek, Sóskút, Páty, Zsámbék, Budaörs, Budapest, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Pusztazámor

Ha tehát a családodban vagy baráti körödben él olyan fogyatékkal élő személy, aki szívesen csatlakozna a közösségünkhöz, esetleg te magad látogatnál el hozzánk, írj nekünk, és felvesszük veled a kapcsolatot.

VÁLTOZTASS MEG EGY ÉLETET!

Minden segítség fontos.
Egyedül valószínűleg elbuknánk, de veled együtt minden nehézség súlyát veszti.