Rólunk

Ebben a néhány sorban magunkról kéne beszélnünk, de ebben a történetben nem mi vagyunk a főszereplők. Hanem azok a fogyatékkal élők, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy elfogadtassák magukat a világgal. Ez hatalmas erőről ad tanúbizonyságot, hiszen így tenni a legtöbbször még az egészséges emberek számára is óriási nehézségeket jelent.

Rólunk

Ebben a néhány sorban magunkról kéne beszélnünk, de ebben a történetben nem mi vagyunk a főszereplők. Hanem azok a fogyatékkal élők, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy elfogadtassák magukat a világgal. Ez hatalmas erőről ad tanúbizonyságot, hiszen így tenni a legtöbbször még az egészséges emberek számára is óriási nehézségeket jelent.

Róluk kell és érdemes tehát beszélnünk.

Róluk kell és érdemes tehát beszélnünk.

Azokról az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékosokról, Down-szindrómásokról, gyengén és nem látókról, nagyothallókról és siketekről, enyhén és közepesen mozgáskorlátozottakról, autista tünet együttessel és Williams-szindrómával élőkről, valamint beszédfogyatékosokról, akik minden hétköznap 7:30 és 16:00 között készségfejlesztő és terápiás foglalkozások egész során igyekeznek fejlődni és helytállni, hogy a világ elfogadja őket.

Segítői csapat

Segítői csapat

Földháziné Simon Eszter

Eszter

Földháziné Simon Eszter vagyok, 2015 óta dolgozom a Fészekben.

Családommal Biatorbágyon élek és örülök, hogy helyben találtam munkahelyet is.

Banki szférából csöppentem ebbe a teljesen más, de sokkal jobb, emberibb közegbe.

Pénzügyi, adminisztrációs feladatokat látok el az intézményben.

Munkám nagyrésze az irodához köt, de próbálok minél több időt együtt tölteni a fiatalokkal és segíteni őket mindennapjaikban.

Erdős Magdolna

Magdus

Erdős Magdolna vagyok 2011 óta dolgozom a Fészekben. Az elmúlt 10 évben egy jó közösséget kaptam, és mindennap azt érzem, hogy a helyemen vagyok.

Nagyon sok kihívás elé állít a napi munkám, de egy erős és összetartó csapattal igyekszünk jó mederbe terelni. Irodai munkát, beszerzést, bedolgozás szervezést, ha kell kiscsoportos munkát végzek, kapcsolatot ápolok a családokkal, de minden rám háruló feladatot szívesen elvégzek.

tarr hanna

Hanna

Tarr Hanna Borbála vagyok és 2021 szeptembere óta dolgozom a Fészekben. Gyógypedagógusként végeztem 2020-ban és az egyetemi tanulmányaim során alkalmam nyílt rá, hogy itt töltsem el az egyik rövidebb ideig tartó gyakorlatomat.

Mély benyomást tett rám már akkor az intézmény egésze, és amikor munkát kerestem, nagyon örültem neki, hogy ide szeretettel fogadtak. Hálás vagyok, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol harmónia van és ahol igazán felnőttként és partnerként kezelik a fogyatékossággal élő embereket – meghallgatva véleményüket.

Németh Blanka

Blanka

Gakovicné Németh Blanka vagyok. 2017 óta dolgozom a Fészekben segítőként. Szociálpedagógus, hitoktató végzettségem van.

Munkám legnagyobb részében a nappali ellátásban segítem a fogyatékkal élő embereket. Bedolgozási munkákban próbálom megkeresni a képességeikhez legjobban illő feladatot és segíteni, támogatni őket munkájuk során. A kerámia műhelyben önképző kört tartok, ahol a kerámia készítés részfolyamataival ismerkedhetnek sérült munkatársaink. Hitoktatóként pedig igyekszem Isten kapcsolatukat erősíteni és mélyíteni. 

Zala Brigitta

Brigi

Zala Brigittának hívnak, Biatorbágyon élek 3 gyermekemmel és férjemmel. 2016-ban csatlakoztam a Fészek segítői csapatához, két év kihagyással, amikor is a 3. gyermekem megszületett. Eredeti végzettségem szerint szociálpedagógus vagyok, de elvégeztem az ELTE szociálpolitika szakát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pedig művészetterápiát tanultam. Éveken át dolgoztam egy kertészeti iskolában, talán innen is adódik a kert, a természet iránti szeretetem. A kreatív, alkotó tevékenységek állnak hozzám közel, ezt a Fészek mindennapjaiba is igyekszem belecsempészni.

Kovács Mária

Mari

1997 óta élek családommal Biatorbágyon. Gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember vagyok. Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor 2010-ben felkértek az induló nappali ellátó szervezésére, vezetésére. Egy szép, jól felszerelt akadálymentes épületben kezdhettünk, nagyon jó tárgyi feltételekkel.

Gyógypedagógusként a felnőtt fogyatékos személyek és családjaik élethelyzetének kísérése áll legközelebb hozzám, társadalmi beilleszkedésük segítése.

Örülök annak, hogy egy nagyon jó segítői csapattal nap mint nap ezen dolgozhatom.

Varga Zsuzsanna

Zsuzsa

Varga Zsuzsanna vagyok, keramikus oktató, 2012 óta dolgozom az intézményben, műhelyvezető vagyok.

A kerámiakészítés nehéz, összetett munkáját a munkafolyamatok különválasztásával, egyénekre lebontva végezzük.

Munkánk leginkább mozaikok szaggatása, mázazása, kirakása, hűtőmágnesek, kerámia virágok, kisebb használati-és dísztárgyak készítése.

Jól felszerelt, korszerű műhelyekben dolgozunk, helyben saját boltunkban és vásárokon értékesítjük termékeinket munkatársaink nagy büszkeségére.

Regős Erika

Erika

Regős Erika vagyok, születésem óta Biatorbágyon élek. Iskolai tanulmányaim befejezése után pékként helyezkedtem el. 2017-ben döntöttem el, hogy szakmát váltok. Mivel mindig szívesen foglalkoztam gyerekekkel, ezért a pedagógiai asszisztens képzést választottam. De mire elvégeztem, már tudtam, hogy inkább sérült emberek mellett szeretnék dolgozni, őket kísérni, segíteni.

2018 óta tartozom a Fészek csapatához, mint segítő munkatárs. A fiatalok részvételét segítem a különböző bedolgozási folyamatokban, mozgásfejlesztésükben, szabadidős tevékenységek szervezésében veszek részt.

Csorba Nóra

Nóra

Csorba Nóra vagyok, gyógy- és pedagógiai asszisztens. Több, mint 10 éve foglalkozom sérült emberekkel. Habár dolgoztam más területeken is, minden út a gyógypedagógiához, azon belül is a felnőtt sérült emberekhez vezetett vissza. Ma már biztos vagyok benne, hogy kizárólag fogyatékossággal élő emberekkel szeretnék foglalkozni. Szerencsés vagyok, mert a munkám az lehet, amit szeretek csinálni, ezért napjaim a Fészekben olyan emberek mellett telik, akikkel szívesen vagyok. A nappali foglalkozásokban vezetek csoportokat, mint a felelős internethasználat, csapaterősítő és bedolgozási feladatok.

László Lívia

Lívia

Balázsné László Lívia vagyok. 2011 júniusától dolgozom a Fészek nappali ellátóban. Szociális segítőként a fiatalok mellett. Ezt megelőzően 16 évig a 4 gyermekemet neveltem főállású anya voltam. Végzettségem szerint anaesthesiológiai asszisztens vagyok, de az egészségügy nem áll messze a szociális szférától. Emberekkel foglalkozom, fontos az odafigyelés, gondoskodás, türelem, empátia. Évek óta tartok csoportokat az egészséges életmód témakörében. Beszélgetünk testi, lelki, szellemi egészségünkről.

Kisebb csoportokban gyakoroljuk az írást, olvasást. Hangoskönyv csoportban igyekszünk követni a klasszikus írók zeneszerzők mellett a kortárs műveket is. Nagyon szerettem az eredeti hivatásomat, de örülök, hogy megtaláltam magam az új területen is, ahol a személyi és tárgyi feltételek adottak a magas szintű munkához.

Csabai Erzsébet

Erzsi

Csabai Erzsébetnek hívnak, 17 évet éltem Biatorbágyon, ekkor született meg három fiam. Ismerem a ,,Fészek” néhány gondozottját még a régmúlt időkből.

A kerámiakészítő szakmám mellé pedagógiai, ill. gyógypedagógiai asszisztensi tanfolyamot végeztem el. Etyeken a Művészeti Iskolában, Érden a Habilitációs Központban, Herceghalomban az óvodában dolgoztam. Életemet végigkísérte a gyermekek művészeti nevelése és az értelmileg akadályozott emberek segítése.

Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és a kerámiaműhelyben dolgozhatok. Örömmel tölt el, hogy részese lehetek a ,,Fészek” jó közösségének és mindennapi csodáinak!

Czakó Gabriela

Gabi

Czakó Gabriela vagyok, gyógypedagógus, 2023 óta dolgozom a Fészekben. Az egyetemi tanulmányaim során és utána is volt lehetőségem a Fészek munkatársaival együttdolgoznom, először egy 6 hetes terepgyakorlat során, majd egy önismereti csoportot, a Csillagcsoportot társvezetve.

Mindig vissza-visszahúzott a Fészek szeretetteljes befogadó-elfogadó légköre, aztán úgy csűrte-csavarta a jó Isten a szálakat míg ide nem vezetett az utam. Csoportos foglalkozásokat tartok és a marketing csapatot igyekszem segíteni, hogy népszerűsítsük a Fészekben történő csodákat videókon, fotókon keresztül a közösségi hálókon.

Nagyon szeretem a Fészekben azt, hogy a fogyatékossággal és nem fogyatékossággal élő dolgozók mind-mind aktív részesei a közösségnek, jelenlétükkel, gondolataikkal, élettapasztalataikkal formálják azt.

VÁLTOZTASS MEG EGY ÉLETET!

Minden segítség fontos.
Egyedül valószínűleg elbuknánk, de veled együtt minden nehézség súlyát veszti.