Fészek 10

Képvetítéssel, közös (alkoholmentes) pezsgőzéssel idéztük fel a 10 évvel ezelőtti házavató ünnepséget, majd a későbbi évek programjait, történéseit. Alapító őstagjaink Dörnyei Tamás (Dönci), Kónya Kriszti, Szöllőssy Márton, Barabás Tamás, Bodnár Viktor, Varga Balázs, Cséri Zsombor, Kuzmits Szilvia történeteit hallgatva megelevenedtek a régi emlékek.

Azóta néhány férfiúnk bajuszt növesztett, a lányok haja megnőtt vagy éppen rövidebb lett és egy két szarkaláb is meg-meg látszik az arcokon. Sok minden változott ez idő elteltével, de az emlékek örökké megmaradnak.

Ebéd után az Andrész Cukrászda jóvoltából fagylalttal zártuk a napot.

Mindannyian rácsodálkoztunk a képek és videók láttán, mennyi minden történt ez alatt a 10 év alatt. Felidéztük ki mikor kapcsolódott be a közös történetbe, ki miért tartja fontosnak, hogy a hétköznapjait itt töltheti, kinek melyik program, foglalkozás, munkatevékenység kedves.

Emlékeztünk kedves régi barátainkra is, akik már nincsenek velünk. Anti, aki csöndességével mindenkit megszelídített, ugyanakkor méltósággal viselte betegsége fájdalmait. Mindig azt mondogatta: „Nagyon szeretlek benneteket!”

Sándor, aki precíz munkavégzésével példát mutatott, ugyanakkor mindenkit számontartott. Ha valaki aznap nem jött aggódva kérdezte meg, ugye nem beteg? Katika, aki csak pár hónapot töltött nálunk, de kedvességét nem felejtjük. Ők már az égből vigyáznak ránk, mindig velünk lesznek.

Szilveszterre, Danira, Juditkára, Anitára, Tibire, Yázminra, Erikára, Renire akiket megismerhettünk, de ma már nem hozzánk járnak.

Közben pedig már 40 megváltozott munkaképességű munkatársunk lett és szakmai csapatunk is elérte a 11főt!

Ezalatt a 10 év alatt intézményünk folyamatosan fejlődött, megújult.

10 eves a feszek11

Udvarunkon az Önkormányzat által kicserélődött a térkő, a Dr. Meggyes Pro Vobis Alapítvány pályázatai által és a MNB Közjóért Alapítvány által a kert gazdagodott felnőtt mozgásfejlesztő eszközökkel és egy ötszemélyes autó is rendelkezésünkre áll. Ebben az évben pedig virágoskertjeink, zöldterületünk teljes megújítása is megtörtént, kiegészítve egy új terasszal.

Támogatóink által vásárolhattunk egy kilenc személyes kisbuszt is.

Belső tereink is új beépített bútorokkal, kiegészítőkkel megalapozza a modern, kulturált munkakörülményeket. Ehhez járul hozzá a számítógépes, digitális eszközeink megléte.

Kerámia műhelyünk is óriási változásokon ment át, egyre többen tudnak bekapcsolódni az ottani munkába is, sokféle gyönyörű termékkel várjuk vásárlóinkat személyesen az épületben kialakított boltunkban mindennap, valamint webshopunkon keresztül is elérhetőek.

Mára sikerült a bedolgozói munkába is bekapcsolódnunk, egyre jobban képesek vagyunk a különböző egyszerű munkafolyamatokat megtanulni.

Ugyanakkor nagyon szeretjük a közös beszélgetéseket, kézműves és egyéb fejlesztő tevékenységeket.

Nagyon jó élmény, ha fiatalok töltik velünk napjaikat, vagy csak kipróbálják milyen nálunk kerámiázni.

És persze egy ilyen visszaemlékezésből nem maradhatnak ki a kirándulások és táborok, valamint a közös kertészkedések – bográcsozások a szülőkkel, hozzátartozókkal.

  • 10 eves a feszek1
  • 10 eves a feszek4
  • 10 eves a feszek5
  • 10 eves a feszek6
  • 10 eves a feszek7

Nagy öröm, hogy új alapítványunk a Fészek Csillag Alapítvány által – mely szülői összefogásból jött létre – megvalósulni látszik egy támogatott lakhatási bentlakásos otthon víziója. Ezt támogatja Biatorbágy Város Önkormányzata és a Premontrei Női Kanonokrend.

Hihetetlen milyen gyorsan eltelt ez az első 10 év!

Megbeszéltük, szeptemberben meghívjuk mindazokat, akik hozzájárultak jelenlétükkel, szeretetükkel, munkájukkal a Fészek mindennapjaihoz és egy jó kis ünnepnappal ajándékozunk meg mindenkit.

Hálát adunk mindenkiért és mindenért ami velünk történt. Kiváncsian várjuk a következő tíz évet!

10 eves a feszek8

Tetszett? Akkor oszd meg, hogy más is elolvashassa.