Kerámiaműhelyünk

Lassan de biztosan nálunk is visszaáll a rég rend. Bár még sokan otthonról követik online formában mindennapjainkat, az átoltottságnak köszönhetően egyre többen térnek vissza intézményünkbe. A fokozatos bejárás azért is nagyon fontos, hogy azok, akik az ügyeleti rendben végig bejártak, és azok, akik sokáig otthon voltak, újra abba a Fészekbe tudjanak bejönni, mint korábban. Ehhez szükségünk van némi újracsiszolódásra. Eddig a csoportfoglalkozásokba heti több alkalommal is beillesztettük a koronavírus járvánnyal kapcsolatos higiénés szabályokról szóló tudnivalókat, az utóbbi időben viszont az oltásokkal kapcsolatos tájékoztatókat olvastunk el, rövid filmeket néztük közösen, majd beszélgettünk a látottakról és hallottakról. A maszk használata és a belépéskor történő testhőmérséklet mérés változatlanul az életünk része maradt, ahogyan a gyakori kézmosás, az érintésmentesség és távolságtartás is.

fold madarak fak mehek1
fold madarak fak mehek5.jpg

Örömmel tapasztaltuk, hogy a vírus ellenére mindennapjaink változatosan és színes programokkal telnek. Április és május hónapjában 3 világnap alkalmából tartottak a segítők előadásokat és játékos feladatokat. Április 20-án a Föld napján az „Amiről a fák suttognak” című filmet néztük meg, majd az erre épülő forgószínpados körjátékban, csapatokra bontva különböző állomásokon tettük próbára tudásunkat.

Május 10-én a Madarak és Fák napján szintén állomásokon keresztül tanulhattunk hazánkban megtalálható és más országokban élő madarakról, ahogyan a fák sokszínűségéről is. Helyi asztalos támogatónktól kaptunk egy gyönyörű fát, melyet erre a napra készített a Fészek számára, így a közösen készített papírmadarak elfoglalhatták helyüket. Erre az alkalomra szinte az egész ház madaras és fás motívumokkal telt meg: a falak, ablakok és ajtókat mind feldíszítettük.

Május 20-án a Méhek világnapja alkalmából vetítettünk, és beszélgettünk. Közös kézműves programmal folytattuk, amit megmutattunk online formában az otthonról bejelentkezőknek is. A méhek fontos szerepet töltenek be életünkben, nem csak azért, mert szeretjük a mézet 😊, hanem mert sok jótékony hatása is van. Éppen ezért készítünk a műhelyben már méhviaszból készült gyertyákat, ételfrissentartó kendőket és akasztható díszeket is.

  • fold madarak fak mehek2.jpg
  • fold madarak fak mehek6.jpg
  • fold madarak fak mehek7.jpg
  • fold madarak fak mehek3.jpg
  • fold madarak fak mehek4.jpg

Örömhírünk, hogy a februártól tartó kampányunk, melyben az adó egy százalék fontosságára hívtuk fel a figyelmet, a méhek világnapján véget ért. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki minket támogatott adója egy százalékával. A bevétel eszközmodernizációra fordítjuk, mely segít, hogy még több munkát vállalhassunk.

Nem állunk meg, hiszen hétről hétre újra találkozunk a rég nem látott arcokkal, így a segítőknek a napi foglalkozásokat is bővíteni kell. A gyógytorna heti két alkalommal nem csak szükséges, hanem igazán frissítő! Ennek örömére kitaláltunk egy koreográfiát a Republic együttes „Szállj el kismadár” című dalára, amit minden nap eltáncolunk, ezáltal színesítjük a délelőtti szünetet.

  • fold madarak fak mehek9.jpg
  • fold madarak fak mehek10.jpg
  • fold madarak fak mehek11.jpg

Kerámia boltunk nyitva tartása is változott, ugyanis már nem csak csütörtökönként, hanem egész héten nyitva tartunk! Aki erre jár, biztosan felfigyel kertünk átalakítására, de erről majd a következő blogban mesélünk… 😊 Várunk minden kedves látogatót!

fold madarak fak mehek8.jpg

Tetszett? Akkor oszd meg, hogy más is elolvashassa.